ابتدانوشت:
*اولین مخاطب این نوشته، خودم هستم!
..........................................................................
بعد از دیدن وبلاگهای متعدد و مطالعۀ مطالبشان، این چند خط به ذهنم رسید...
مطالب منتشرشده توسط اکثر وبلاگها تکرار مداوم مطالب و نوشتههایی است که بسیاری از آنها را حتی در متن پیامکها میتوان دید.
وبلاگدارانی که تنها رنج کپیکردن نوشتهها و مطالب دیگران را بر خود هموار کرده و خود را به هر دلیلی به سختی نینداختهاند. بسیاری از ما ضربالمثل معروف و البته حکیمانۀ «خوش آن چاهی، کز خود آب دارد...» را فراموش کردهایم!
پیام اصلی این ضربالمثل، این است که باید خود تولیدکننده باشیم و با کمکگرفتن از این ویژگی برای سود رساندن به دیگران اقدام کنیم. ما در اینجا با دو مشکل مواجه هستیم. اول، اینکه ضرورت تولید را فراموش کردهایم و دوم، تولید را منحصر به امور صنعتی و مادی دیدهایم. تولید مداوم در عرصۀ علوم انسانی را فراموش کردهایم و دچار کپیبرداریهای بیهوده شدهایم... .
خیلی مواقع تنبلی بر ما سایه انداخته و همت ما را ضعیفتر کرده است. خمیرمایۀ اولیۀ تولید را از ما گرفته و چیزی برایمان باقی نگذاشته تا عرضه کنیم. کمتر مطالعه میکنیم و کمتر مینویسیم یا شاید بهتر باشد بگوییم، اصلاً...!
از سختی فکرکردن، چینش و انتخاب کلمات، فراری هستیم. دوست داریم لقمۀ آماده در دهان بگذاریم و از رنج پختن نان، هیچ آگاهی نداریم.
بهراستی تکرار مکرر بعضی از مطالب؛ بهویژه در زمینۀ مسائل اخلاقی و فرهنگی، و از باب تذکر و بیان اهمیت موضوع، مفید خواهد بود. بهطور مثال رعایت امانتداری، ما را ملزم به تکرار دقیق متنی از یک کتاب یا سخنی میکند؛ ولی خیلی از مطالب، نیاز به تکرار مداوم ندارند و پناه بردن به آنها ما را به عرصۀ عادت میکشاند. عادتی که فرصت فکرکردن را از ما میگیرد.
نیمۀ دیگر لیوان را هم باید دید. وبلاگنویسانی نیز هستند که میتوانند سرمشق خوبی برای سایر وبلاگداران باشند؛ زیرا تمام یا اکثر مطالب منتشرشدۀ آنها تولید ذهن، فکر و قلم خودشان است. از چاه خود آب برمیدارند نه از چاه همسایه. خواندن مطالبشان لذتی دوچندان را برایتان بههمراه دارد و از اینکه برای خواندنشان وقت گذاشتهاید، راضی هستید.
چراکه یا نگاه و اندیشۀ جدیدی را پیش رویتان باز کردهاند و به سوالی از سوالات شما پاسخ دادهاند و یا حداقل شما را وادار به تفکر، توجه و حرکت کردهاند. همین نوشتهها میتوانند جوهرۀ وجودی و تفکر صاحب آن قلم را نشان دهند و به شما بگویند که با چه نوع تفکر یا بینشی روبهرو هستید.
باید به خود بیاییم. باید حرکتی نو و تازه در عرصۀ تولید مطالب جدید برای وبلاگها داشته باشیم... .
به امید آن روزی که خیلی دور نباشد...
*امیر مومنان از رسول خدا نقل می کنند :
"خداوند همت ها وفکرهای بلند را دوست داردو کارهای پست وفرومایه را اکراه دارد."